Suunnistusta ja rauhallisempaa ulkoilua

Suunnistusta ja rauhallisempaa ulkoilua:

Pyrinnön tekemiä Street-O suunnistusratoja. Rasteilla ei lippua eikä leimausta, vaan on kysymys, johon löytyy vastaus ympäristöä tutkimalla kun on oikealla rastipaikalla. Rastit voi kiertää missä järjestyksessä vaan. Kartat kysymyksineen tulevat tänne sitä mukaa kun ne saan.

Juhannuskylä-Tammela  kartta  ja  kysymykset vastauksineen

Linnainmaa-Pappila  kartta  ja  kysymykset vastauksineeen

Mustavuori kartta   ja  kysymykset vastauksineen

Laikunlava  kartta  ja  kysymykset vastauksineen

Lielahti  kartta  ja  kysymykset vastauksineen

Hakametsä  kartta ja kysymykset vastauksineen

Lenkkeily ja karttamerkkien kuvaaminen.   Oppilaan tehtävänä kuvata lenkin yhteydessä selkeitä karttamerkeillä esitettäviä kohteita.

Askelhaaste  Viikon kestävä askelmäärän seuranta tietoiskuineen. Tehtävänä verrata esim.”normipäivän” ja liikkatuntipäivön askelmäärää. Lisäksi oppilaat (ja koulun henkilökunta) voivat osallistua luokkakisaan. Mikä luokka kerää eniten askelia ensi viikon aikana? Anna Haapalainen ja Mikko Kähkönen

Luontoliikuntahaasteessa   17 erilaista vaihtoehtoa nauttia luonnon tarjoamista liikuntamahdollisuuksista. Annan ja Mikon liikunnan sivuilta seikkaperäiset ohjeistukset.

ActionTrack  Jos sovellus opettajalle tuttu, pystyy tällä yhdistämään eri oppiaineita  liikuntaan. Kirjautumistunnukset Miinalta.

Suomen Ladun luontobingo luonnon havainnointiin.