Liikkuva koulu-tunnit

Liikkuva koulu -tuntien tavoitteena on kehittää monipuolisesti motorisia perustaitoja ja välineenkäsittelytaitoja, tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja -lajeihin sekä Tampereen liikuntaharrastusvalikoimaan. Opettaja saa tunneille osallistuessaan / ohjausta seuratessaan vinkkejä ja käytännön toimintamalleja omaan työhönsä.

Opettaja ilmoittaa luokkansa / opetusryhmänsä halukkuuden kouluille maksuttomille Liikkuva koulu -tunneille tuntikuvausten alla olevasta linkistä. Tunnit laitetaan kyselyssä mieluisuusjärjestykseen. Tunnit arvotaan ja opettajalle lähetetään tarkemmat varausohjeet arvonnan jälkeen sähköpostilla. Viesti sisältää myös käytännön ohjeistuksen tunneille osallistumiseen. Kaikilla tunneilla oletetaan opettajan osallistuvan toimintaan tunnin ohjaajan osoittamalla tavalla. Osa tunneista on sidottu tiettyyn aikaan ja osan ajankohdan voi valita vapaasti.

Tunneille Ilmoittautumiset pe 30.8. mennessä!  Linkki tuntikuvausten lopussa.

Liikkuva koulu-tuntikuvaukset:

Varalan opiskelijoiden vetämät tunnit, (75 min), Varala ja Ratina
Monipuolinen motorisia perustaitoja kehittävä tunti. Tunnilla harjoitellaan mm. erilaisia tasapaino- ja liikkumistaitoja. Ohjaajina toimivat Varalan liikuntaneuvojaopiskelijat. Tunnit tiistaisin klo 9-11.30 välillä.

Paini (1h), Hervanta ja Nääshalli
Tunneilla tehdään erilaisia ketteryyttä, akrobatiaa ja nopeutta vaativia harjoitteita sekä opetellaan Kreikkalais-roomalaisen ja vapaapainin perusteita. Tunnin sisältö ja taso mukautetaan ikäryhmälle sopivaksi. Ohjauksesta vastaa Koovee. Hervannassa tunnit keskiviikkoisin 9-11 välillä ja Nääshallissa torstaisin 9-11 välillä.

Palloilu, omalla koululla tai sen lähellä (2 X 1h)
Palloilutunnit tarjoavat osallistujille monipuolisesti erilaisia pallonkäsittelytaitoharjoitteita pelien ja leikkien avulla. Lisäksi keskitytään motoristen perustaitojen kehittämiseen liikunnallisessa toimintaympäristössä. Pakettiin kuuluu kaksi erillistä tuntia. Ohjauksesta vastaa Ilves. Tunnit ke, to ja pe aamuina klo 8.15-12 välillä.

Pyöräily, Kauppi (n. 1-1,5h)
Mahdollisuus kokeilla Fatbike -pyöriä. Kauppi Sport Centeriltä saa 24 kpl pyöriä luokan /opetusryhmän käyttöön. Pyöräilijän minimipituus 150 cm. Opettaja ohjaa tunnin itse!

Judo, Nääshalli ja Hervannan vapaa-aikakeskus (2 X n. 1h)
Judotunnilla harjoitellaan kokonaisvaltaisesti kehonhallintaa sekä liikkumistaitoja. Harjoittelu tapahtuu yhteistoiminnallisesti ryhmissä ja useimmiten parin kanssa, joten tärkeässä osassa on myös toisen huomioonottaminen ja hyvät käytöstavat. Pakettiin kuuluu kaksi erillistä tuntia. Ohjaajina toimivat Tampereen judoseuran valmentajat. Hervannassa tunnit tiistaisin 9-11 ja Nääshallissa keskiviikkoisin 9.30-11 välillä. Nääshallissa judotunnin pituus on 45 min.

Crossfit, Polte Nekala (1h)
Ohjattu crossfit-kiertoharjoittelutunti Tunnit ovat liikuntakeskuksen ohjaajien vetämiä. Vain yläkoulu.

Voimistelu, Ikurin liikuntahalli ja Vestonkulman Sisu-halli (Linnainmaalla )(1h)
Voimistelutunti mahtavassa paikassa! Monipuolisen alkulämmittelyn jälkeen päästään temppuilemaan telinevoimistelusalin telineillä. Tunnin vaikeustaso mukautetaan ikäryhmälle sopivaksi. Ohjaajina Ikurissa toimivat Tampereen Voimistelijoiden valmentajat ja Sisu-hallilla Tampereen Sisun valmentajat. Ikurissa tunnit tiistaisin ja torstaisin 9-10 ja 13-14  ja Sisuhallilla tiistaisin klo 10-13 ja torstaisin 9.30-14 välillä.

Archery Tag, jousiammuntapeli, omalla koululla (75 min)
Archery Tagissä on tarkoituksena osua vastustajan pelaajiin jousella ammuttavalla pehmopäisellä nuolella ja ”polttaa” vastustajan pelaajat pois pelistä. Peli on turvallinen, mutta pelin luonteen vuoksi suositusikä on 10 vuotiaista ylöspäin. Ohjauksesta vastaa Grr8t Sport.

Kuplafutis, omalla koululla (75 min)
Kuplajalkapallo on perinteisestä jalkapalloa ylävartalon peittävä kupla päälle puettuna. Peli on hauska ja fyysinen ja vaikka siinä törmäillään yhteen, suojaavat pallot pelaajia hyvin. Kuplajalkapalloa voi pelata ulkona nurmi- tai tekonurmikentällä, sisäsalissa tai talvella lumella (max. -20 astetta). Pelistä vastaa Grr8t Sport. http://grr8tsports.com/fi/palvelut/elamyspalvelut/bumperz-kuplajalkapallo/

Golf, Tammer Golf, Ruotula (75 min)
Golftunneilla harjoitetaan koko kehon liikkuvuutta ja voimaa sekä vahvistetaan välineenkäsittelytaitoja. Ohjaajana toimii Tammer Golfin ohjaaja. Tunnit tiistaisin 9.00-11.30 ja torstaisin 12.30- 15.00 välisenä aikana.

Parkour, perheliikuntakeskus Hippa Linnainmaalla ja KuplaParkour-keskus Koivistonkylässä (1h)
Tunneilla haastetaan oppilaan erilaisia tasapaino- ja liikkumistaitoja. Parkourissa pyritään liikkumaan mahdollisimman sulavasti paikasta toiseen hyödyntäen ympäristön rakenteita. Tunnin vaikeustaso mukautetaan ikäryhmälle sopivaksi. Tuntien ohjaajana toimivat liikuntakeskusten ohjaajat.

105 Koppia, omalla koululla (1h)
105 Koppia kehittää monipuolisesti erilaisia perusliikuntataitoja. Toiminnassa painottuvat välineenkäsittelytaidot – heittäminen ja kiinniottaminen – sekä erilaiset liikkumistaidot. Myös ryhmässä toimimisen taidot ovat yksi tärkeä toiminnan osa-alue. Ohjauksesta vastaavat Manse PP:n ohjaajat.

Jooga, luova liikunta ja syvärentoutus, Studio Vintti keskustassa (1 h)
Valittavana on joogaa, luovaa liikuntaa tai syvärentoutusta. Tunnit sisältävät mm. liikkuvuutta, kehonhahmotusta, kehon- ja mielenhallintaa, rohkeutta, ilmaisua, rauhoittumistaitoja sekä oikeaoppista hengittämistä. Ohjauksesta vastaavat Studio Vintin ohjaajat. Vain yläkoulu.

Tanssi ja akrobatia, House of Dance (ennen Danny’s Bollywood Dance Crew) ja Studio Move keskustassa (1h)
Valittavana monipuolisesti tanssillisia tunteja bollywoodista hiphoppiin sekä akrobatiaa ja ilma-akrobatiaa. Tunnit ovat liikuntakeskusten ohjaajien vetämiä.

Kuntonyrkkeily, Nääshalli
Tunnit sisältävät monipuolista liikuntaa ja kehittävät kehon motoriikkaa sekä vahvistavat keskivartalon lihaksia. Tärkeä osa kuntonyrkkeilyä on myös toisten kunnioittaminen, yhdessä tekeminen ja tekemisen hauskuus. Toiminta tapahtuu Tampereen Voimailuseuran ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella ja on täysin turvallista. Tunnit tiistaisin klo 13-15 välillä.

Kiipeily, Tampereen kiipeilykeskus Nekala ja Lielahti (1 h)
Nekalassa seinäkiipeilyä. Lielahdessa valittavana boulderointi tai street workout. Vain yläkoulu. Tuntien ohjaajana toimivat liikuntakeskusten ohjaajat Maksimiryhmäkoko 25. 

Ratsastus, Niihama Riding,
6-8 oppilasta ratsailla 30 min kerrallaan muiden odottaessa sisätiloissa vuoroaan. Ratsastuksen ohjaa Niihama Ridingin ratsastuksenopettaja.

Megazone, Tullintori (1h)
Sisätiloissa pelattava hauska, jännittävä ja futuristinen laserpeli, joka sopii lähes jokaiselle. Tunti sisältää ohjeistuksen peliin.

Prison Island, Tullintori (1 h)
Liikunnallista ongelmanratkaisua. Pelissä tarkoituksena on ratkaista 2 – 4 henkilön tiimeissä mahdollisimman monta toinen toistaan jännempää, hauskempaa ja haastavampaa tehtävää sekä kerätä mahdollisimman paljon pisteitä tunnin aikana. Koko tiimin osallistuminen tehtävien ratkaisemiseksi on erittäin tärkeää, kaikkien taitoja tarvitaan. Tunti sisältää ohjeistuksen.

Trampolin Park Wild, Kauppi Sports Center (1h)
Valittavana joko hyppyvuoro sisätrampoliinipuistoon tai tunti kiipeilyseinällä. Kiipeily sisältää alkuopastuksen. Trampolinpark ja kiipeily opettajan valvonnassa.

SuperPark Tampere (2h)
Vuoro sisäaktiviteettipuistoon. Oppilaiden valvonta opettajan vastuulla.

Oheisella linkillä ilmoitat luokkasi /opetusryhmäsi halukkuuden Liikkuva koulu-taitotunneille.

Liikkuva koulu -tunneille ilmoittautuminen 30.8. mennessä.