Lupa harrastaa

Lupa Harrastaa -ryhmät toimivat välittömästi koulupäivän jälkeen kaikilla kouluilla. Koulupoluilla on myös yhteisiä harrastusryhmiä ja lisäksi tarjolla on kaikille oppilaille yhteisiä ryhmiä.

Lupa harrastaa

Harrastava tiistai:

Syksystä 2020 perusopetuksessa käynnistetään 5.-6. -luokkalaisille suunnattu ”Harrastava tiistai”. Koulupäivät pyritään lopettamaan viimeistään kello 14 näiden ikäluokkien osalta. Tiistai-iltapäivä tarjoaa monipuolisesti erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Kokonaisuutta on toteuttamassa laaja verkosto: kasvatus- ja opetuspalvelut, nuorisopalvelut, liikuntapalvelut, seuroja ja yhdistyksiä. Kokonaisuus muodostuu esimerkiksi seuraavista harrastuksista:

Kaikille maksuttomia harrastuksia:
• Lupa Harrastaa -ryhmät kouluilla & koulun lähettyvillä
• Lupa harrastaa Nuorten treenit Ratinassa ja keilahallilla
• Lupa harrastaa ryhmät nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa
• Lupa Harrastaa kenttä vapaassa käytössä Kauppi Sports Centerillä

Urheiluseurojen omat ryhmät seurojen jäsenille:
• Tamperelaiset urheiluseurat ovat asettaneet 5.-6. lk. harjoituksia iltapäivään

NääsMaas -kyytipalvelu
Harrastava tiistai kokonaisuuteen on yhdistetty myös mahdollisuus hyödyntää NääsMaas-kyytipalvelua. Kyytipalvelulla pyritään mahdollistamaan päiväaikaan tapahtuva harrastaminen sekä siirtyminen muualla kuin omalla koululla tapahtuviin harrastusryhmiin. NääsMaas-harrastekyytikokeilu toteutetaan 14.9.-8.10. Toimintamallin ytimenä on kyytipalvelu, jolla tarjotaan nuorten siirtyminen koululta harrastupaikalle sekä tarvittaessa takaisin joko samalle tai toiselle toiminta-alueen koululle. Toimintamallissa vanhemmat tilaavat nuorelle verkkokyselyn avulla tarvittavat kyydit. Kyydeistä maksetaan omavastuu, joka on 3€/suunta. Tämä omavastuuosuus maksetaan kerralla ennen kuljetusten alkua koko neljän viikon toiminta-ajalta. Toiminta-alueena on Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven koulut. Mikäli kokeilu onnistuu, toimintaa jatketaan tulevaisuudessa. Ilmoittautuminen kyytipalveluun tehtävä keskiviikkoon 19.8 kello 12.00 mennessä. Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet liitteestä.

Harrastavan tiistain tarjonta:

Harrastavan tiistain harrastustarjonta
Harrastava tiistai Tampereella
Lisätietoa ja ohjeet NääsMaas -kyytipalvelusta