Päiväkotien taitotunnit

Ilo kasvaa liikkuen -taitotunnit ja Leikkipaikat tutuksi -tunnit

Ilo kasvaa liikkuen -taitotunnit ja Leikkipaikat tutuksi -tunnit tulevat nyt toista kertaa tarjolle. Samat konseptit ovat olleet käytössä onnistuneesti myös Liikkuvan koulun puolella jo useita vuosia. Tuntien tavoitteena on kehittää monipuolisesti motorisia perustaitoja ja välineenkäsittelytaitoja, tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja -lajeihin sekä Tampereen liikuntaharrastusvalikoimaan. Ryhmän aikuiset saavat tunneille osallistuessaan / ohjausta seuratessaan vinkkejä ja käytännön toimintamalleja omaan työhönsä. Tästä luvusta löydät lisätietoja maksuttomista tunneista.

Huomioittehan, että Ilo kasvaa liikkuen nykytilan arviointi tulee olla tehtynä, jotta tunteja voi saada ryhmälleen. (Yksi arviointi/päiväkoti)

Ilmoittautuminen taitotuntien ja leikkipaikat tutuksi -tuntien arvontaan tapahtuu seuraavasta linkistä:

Ilmoittautuminen on päättynyt ja vuorot on jaettu.

Sekä taitotuntien että leikkipaikat tutuksi -tuntien vuorot arvotaan. Ryhmänsä ilmoittaneelle lähetetään tarkemmat varausohjeet arvonnan jälkeen sähköpostilla noin syyskuun puoliväliin mennessä. Viesti sisältää myös käytännön ohjeistuksen tunneille osallistumiseen. Voit siis saada ryhmällesi sekä Ilo kasvaa liikkuen -taitotunteja että Leikkipaikat tutuksi -tunteja.

 Ilo kasvaa liikkuen -taitotunnit

Ilo kasvaa liikkuen -taitotunnit on rakennettu varhaiskasvatussuunnitelmasta nousevien perusliikuntataitojen pohjalle. Esimerkiksi juokseminen, hyppääminen, heittäminen ja kiinniottaminen ovat perusta koko elämän kestävälle aktiiviselle liikkumiselle. Ne ovat motorisia taitoja, jotka tukevat lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kehittymistä ja jotka auttavat selviytymään arkipäivän fyysisistä haasteista. Perusliikuntataitojen hallitsemisella on yhteys niin motoristen, kognitiivisten kuin sosioemotionaalisten taitojen kehittymiselle. Lapsena ja nuorena omaksutuilla perusliikuntataidoilla on pitkäaikaiset vaikutukset. Ne edistävät koko elämän mittaista liikunnallista elämäntapaa ja vaikuttavat näin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Voimistelu, Ikurin liikuntahalli & Ratinan stadion (3-6v)

Telinevoimistelutunnilla harjoitellaan erilaisia telinevoimistelun metodeja käyttämällä liikkumis- ja tasapainotaitoja monipuolisesti ja hauskasti. Ohjauksesta vastaa Tampereen Voimistelijat.

Sirkus/akrobatia, perheliikuntakeskus Hippa Leinola (3-6v)

Sirkus/akrobatiatunnilla on monipuolisesti välineenkäsittelyä, liikkumista ja tasapainoilua leikkisällä tavalla. Ohjauksesta vastaa perheliikuntakeskus Hippa.

Voimistelu, Sisu-halli Leinola (2-6v)

Tunti sisältää motorisia perustaitoja kehittäviä leikkejä ja ratoja sekä voimistelun ja parkourin alkeita. Voit myös saada halutessasi vinkkejä motoristen perustaitojen havainnointiin. Ohjauksesta vastaa Tampereen Sisu.

Nassikkapaini, Nääshalli & Hervannan vapaa-aikakeskus (4-6v)

Tunti sisältää nassikkapainin alkeita kehittäen kehonhallintaa sekä liikkumis- ja tasapainotaitoja. Tärkeässä roolissa on myös toisten kunnioittaminen ja yhdessä toimiminen. Ohjauksesta vastaa Koovee.

Tanssi, House of Dance PMK-talo Tammela (2-6v)

Tanssitunti kehittää motoriikkaa, rytmitajua ja kehontuntemusta sekä kannustaa lasta itseilmaisuun ja luovuuteen. Ohjauksesta vastaa Danny’s Bollywood Dance Crew:n ohjaajat.

105 Koppia, omalla päiväkodilla (4-6v)

105 Koppia kehittää monipuolisesti erilaisia perusliikuntataitoja. Toiminnassa painottuvat välineenkäsittelytaidot – heittäminen ja kiinniottaminen – sekä erilaiset liikkumistaidot. Myös ryhmässä toimimisen taidot ovat yksi tärkeä toiminnan osa-alue. Ohjauksesta vastaa Manse PP.

Luistelu, Kaukajärvi, Hakametsä & Tesoma (3-6v)

Luistelussa harjoitellaan tasapainoa ja opetellaan liikkumistyylejä jäällä leikkisän toiminnan kautta. Ohjelmaan sisältyy mm. jäähän tutustumista elementtinä, potkua, liukua ja kaatumista. Ohjauksesta vastaa Tappara. 

Palloilu, Ilves (3-6v)

Palloilun taitotunnit tarjoavat osallistujille monipuolisesti erilaisia pallonkäsittely taitoharjoitteita pelien ja leikkien avulla. Lisäksi keskitytään motoristien perustaitojen kehittämiseen liikunnallisessa toimintaympäristössä. Ohjauksesta vastaa Ilves.

Leikkipaikat tutuksi -tunnit

Leikkipaikat tutuksi -tunnit tarjoavat mahdollisuuden tutustua tamperelaisiin leikkipaikkoihin. Tänä vuonna olemme saaneet yhteistyökumppaneiksemme:

  • Trampolin Park (Kauppi) – Hyppyvuoro sisätrampoliinipuistoon (1-6v). Huomioithan, että valvonta ryhmän aikuisten vastuulla.
  • Hop Lop (Linnainmaa & Pirkkala) – Vuoro sisäleikkipuistoon (1-6v). Huomioithan, että valvonta ryhmän aikuisten vastuulla.
  • SuperPark Tampere (Särkänniemi) – Vuoro sisäaktiviteettipuistoon (1-6v). Huomioithan, että valvonta ryhmän aikuisten vastuulla.
  • LastenKupla (Koivistonkylä) – Ohjattu tunti liikunta- ja motoriikkakeskukseen (2-6v)
  • Leo’s Leikkimaa (Lielahti) – Vuoro sisäleikkipuistoon (1-6v). Huomioithan, että valvonta ryhmän aikuisten vastuulla.

Ilmoita päiväkotiryhmäsi leikkipaikat tutuksi -arvontaan luvun 2 alussa olevasta linkistä.