Lupa Liikkua -tunnit

Lupa liikkua -tunnit (5v ja alle)

Ilo kasvaa liikkuen -taitotunnit ja Leikkipaikat tutuksi -tunnit kulkevat syksystä -20 eteenpäin nimellä Lupa liikkua -tunnit. Toimintaperiaatteet pysyvät ennallaan, vaikka nimi muuttuukin. Päiväkotipäivän aikana järjestettävien maksuttomien tuntien tavoitteena on kehittää monipuolisesti motorisia perustaitoja ja välineenkäsittelytaitoja, tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja -lajeihin sekä Tampereen liikuntaharrastusvalikoimaan. Ryhmän aikuiset saavat tunneille osallistuessaan / ohjausta seuratessaan vinkkejä ja käytännön toimintamalleja omaan työhönsä.

Ilmoittautuminen LL-tuntien jakoon tapahtuu seuraavasta linkistä. Tunnit on tarkoitettu 5-v ja sitä nuoremmille. Eskareiden tunnit jaetaan koulujen kanssa samassa. Ilmoita koko päiväkoti kerralla yhdellä lomakkeella:

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT JA LUPA LIIKKUA-TUNNIT JAETTU ILMOITTAUTUNEILLE. Seuraavan toimintavuoden ilmoittautuminen aukeaa elokuussa 2021.

Lupa liikkua -tunnit jaetaan ilmoittautuneiden päiväkotien kesken. Tarkemman varausohjeet lähetetään yhteyshenkilölle sähköpostilla viimeistään syyskuun alussa. Päiväkoti voi jakaa saamansa tunnit haluamallaan tavalla ryhmiensä kesken. Viesti sisältää myös käytännön ohjeistuksen tunneille osallistumiseen.

Lupa Liikkua -tunnit 20-21

Lupa liikkua -tunnit on rakennettu varhaiskasvatussuunnitelmasta nousevien perusliikuntataitojen pohjalle. Esimerkiksi juokseminen, hyppääminen, heittäminen ja kiinniottaminen ovat perusta koko elämän kestävälle aktiiviselle liikkumiselle. Ne ovat motorisia taitoja, jotka tukevat lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kehittymistä ja jotka auttavat selviytymään arkipäivän fyysisistä haasteista. Perusliikuntataitojen hallitsemisella on yhteys niin motoristen, kognitiivisten kuin sosioemotionaalisten taitojen kehittymiselle. Lapsena ja nuorena omaksutuilla perusliikuntataidoilla on pitkäaikaiset vaikutukset. Ne edistävät koko elämän mittaista liikunnallista elämäntapaa ja vaikuttavat näin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Voimistelu, Ikurin liikuntahalli & Ratinan stadion (3-5v)

Telinevoimistelutunnilla harjoitellaan erilaisia telinevoimistelun metodeja käyttämällä liikkumis- ja tasapainotaitoja monipuolisesti ja hauskasti. Ohjauksesta vastaa Tampereen Voimistelijat.

Sirkus/akrobatia, perheliikuntakeskus Hippa Leinola (3-5v)

Sirkus/akrobatiatunnilla on monipuolisesti välineenkäsittelyä, liikkumista ja tasapainoilua leikkisällä tavalla. Ohjauksesta vastaa perheliikuntakeskus Hippa.

Voimistelu, Sisu-halli Leinola (2-5v)

Tunti sisältää motorisia perustaitoja kehittäviä leikkejä ja ratoja sekä voimistelun ja parkourin alkeita. Voit myös saada halutessasi vinkkejä motoristen perustaitojen havainnointiin. Ohjauksesta vastaa Tampereen Sisu.

Nassikkapaini, Nääshalli & Hervannan vapaa-aikakeskus (5v)

Tunti sisältää nassikkapainin alkeita kehittäen kehonhallintaa sekä liikkumis- ja tasapainotaitoja. Tärkeässä roolissa on myös toisten kunnioittaminen ja yhdessä toimiminen. Ohjauksesta vastaa Koovee.

Tanssi, House of Dance PMK-talo Tammela (3-5v)

Tanssitunti kehittää motoriikkaa, rytmitajua ja kehontuntemusta sekä kannustaa lasta itseilmaisuun ja luovuuteen. Ohjauksesta vastaa Danny’s Bollywood Dance Crew.

105 Koppia, omalla päiväkodilla (4-5v)

105 Koppia kehittää monipuolisesti erilaisia perusliikuntataitoja. Toiminnassa painottuvat välineenkäsittelytaidot – heittäminen ja kiinniottaminen – sekä erilaiset liikkumistaidot. Myös ryhmässä toimimisen taidot ovat yksi tärkeä toiminnan osa-alue. Ohjauksesta vastaa Manse PP.

Luistelu, Kaukajärvi, Hakametsä & Tesoma (3-5v)

Luistelussa harjoitellaan tasapainoa ja opetellaan liikkumistyylejä jäällä leikkisän toiminnan kautta. Ohjelmaan sisältyy mm. jäähän tutustumista elementtinä, potkua, liukua ja kaatumista. Ohjauksesta vastaa Tappara. 

Palloilu, omalla päiväkodilla (4-5v)

Palloilun taitotunnit tarjoavat osallistujille monipuolisesti erilaisia pallonkäsittely taitoharjoitteita pelien ja leikkien avulla. Lisäksi keskitytään motoristien perustaitojen kehittämiseen liikunnallisessa toimintaympäristössä. Ohjauksesta vastaa Ilves.

Trampolin Park, Kauppi Sports Center (2-5v)

Hyppyvuoro sisätrampoliinipuistoon. Huomioithan, että valvonta ryhmän aikuisten vastuulla.

HopLop, Linnainmaa & Pirkkala (2-5v)

Käynti sisäleikkipuistoon. Huomioithan, että valvonta ryhmän aikuisten vastuulla.

LastenKupla, Koivistonkylä (2-5v)

Ohjattu tunti liikunta- ja motoriikkakeskuksessa. Ohjauksesta vastaa LastenKupla.

Satutanssi/Ninjajumppa, omalla päiväkodilla  (4-5v)

Ninjajumppa on täynnä vauhtia ja energiaa. Tunnilla harjoitellaan erilaisia temppuja ja hyödynnetään parkourista tuttuja ylityksiä ja alituksia. Ninjoissa lapsen vartalonhallinta, nopeus ja voima kehittyy huomaamatta.

Tällä tunnilla saa käyttää mielikuvitusta! Tunnilla tanssitaan ja liikutaan yhdessä leikkejä unohtamatta. Luvassa siis luovaa satutanssia, liikkumisen riemua sekä mukavaa yhdessäoloa muiden lasten kanssa. Ohjauksista vastaa Tampereen Jumppatiimi.

Tanssi, omalla päiväkodilla tai keskustassa (2-5v)

Lastentanssitunti on täynnä tanssia, temppuilua ja iloista meininkiä. Tunti on vauhdikas sekoitus kaikkia tanssilajeja ja tunnilla tutustutaan tanssin eri osa-alueisiin. Ohjauksesta vastaa Razzmatazz.