MOVE!

Move-järjestelmän tavoitteena on auttaa ensisijaisesti oppilasta ja hänen perhettään ymmärtämään fyysisen toimintakyvyn yhteydet oppilaan terveyteen, päivittäiseen hyvinvointiin, jaksamiseen ja opiskeluun.

Vantaan kaupungin tekemä lyhyt esittelyvideo Move! -mittauksista kannattaa katsoa  oppilaiden kanssa. Video on loistavaa materiaalia myös vanhempainiltoihin. Tiedotuskirje  mittauksista huoltajille on vapaasti ladattavissa ja muokattavissa omaan käyttöön sopivaksi. Muistathan tallentaa tiedoston omalle koneellesi ennen muokkausta. Vantaalainen tubettajakaksikko Molybros tutustuu mittausosioihin rennolla otteella. 

Opetushallituksen Move! -sivuilta löytyy kaikki tarvittavat ohjeet mittausten toteuttamiseen sekä hyviä vinkkejä siihen tärkeimpään osioon, eli tulosten tulkintaan.

Terve koululainen  sivuilta löytyy vinkkejä ja harjoitusohjelmia fyysisen toimintakyvyn kohentamiseen. Liikunnan opiskelijoiden tekemältä sporttipankki sivuilta löytyy myös hyvät ohjevideot niin mittausosioihin kuin erilaisiin harjoitteluvinkkeihinkin. Videoissa selkeitä ohjeita oppilaille oikeista suoritustekniikoita. Vinkkejä Move! -treeneihin  -sivulta löydät Rantakylän yhtenäiskoulun kattavan Move! –treeniviikon etäopiskelun aikana.