MOVE!

Move-järjestelmän tavoitteena on auttaa ensisijaisesti oppilasta ja hänen perhettään ymmärtämään fyysisen toimintakyvyn yhteydet oppilaan terveyteen, päivittäiseen hyvinvointiin, jaksamiseen ja opiskeluun.

Valmistavia Move! -tunteja 4. luokille toukokuussa.

  • Move! -kehittämistyön tuloksena / kokeiluna tarjotaan toukokuussa -21 4. luokille maksuttomia toiminnallisia Move! -oppitunteja, joiden tarkoituksena on lisätä ymmärrystä 5.luokalla pidettävistä Move! -mittauksista. Tunnit pidetään kouluilla. Nopeimmat 18 luokkaa voi varata tunnit itselleen alla olevasta linkistä.
  • Kuvaus tunnista ja varausohjeet  .
  • Ensi syksynä -21luvassa taas Move! asemat Move! –mittausten tekemistä helpottamaan.

Ennen mittauksia:

Vantaan kaupungin tekemä lyhyt esittelyvideo Move! -mittauksista kannattaa katsoa  oppilaiden kanssa. Video on loistavaa materiaalia myös vanhempainiltoihin. Tiedotuskirje  mittauksista huoltajille on vapaasti ladattavissa ja muokattavissa omaan käyttöön sopivaksi. Muistathan tallentaa tiedoston omalle koneellesi ennen muokkausta. Vantaalainen tubettajakaksikko Molybros tutustuu mittausosioihin rennolla otteella. 

Mittaukset:

Opetushallituksen Move! -sivuilta löytyy kaikki tarvittavat ohjeet mittausten toteuttamiseen sekä hyviä vinkkejä siihen tärkeimpään osioon, eli tulosten tulkintaan. Tästä selkeä mittaustulosten kirjaamislomake oppilaalle mittaustilanteeseen.

Mittausten jälkeen:

Terve koululainen  sivuilta löytyy vinkkejä ja harjoitusohjelmia fyysisen toimintakyvyn kohentamiseen. Liikunnan opiskelijoiden tekemältä sporttipankki sivuilta löytyy myös hyvät ohjevideot niin mittausosioihin kuin erilaisiin harjoitteluvinkkeihinkin. Videoissa selkeitä ohjeita oppilaille oikeista suoritustekniikoita. Vinkkejä Move! -treeneihin  -sivulta löydät Rantakylän yhtenäiskoulun kattavan Move! –treeniviikon etäopiskelun aikana. 

MOVE! -asemat

Viikoilla 37 ja 38 toteutettiin Varalan ja Yliopiston OKL:n opiskelijoiden kanssa yhdessä Move! -asemat Kauppi Sports Centerillä ja Tesoman palloiluhallilla. Move! -asemien tarkoitus on auttaa kouluja Move!- mittauksissa.  Koko 6-osainen mittauspatteristo saadaan vietyä läpi  2,5 h aikana opiskelijoiden ja opettajan hyvällä yhteistyöllä. Opiskelijat hoitavat Move! -asemilla mittausten ohjeistuksen ja läpiviennin, opettajan rooli on tsempata ja tukea oppilaita.

Tänä syksynä Move! -asemilla kävi yhteensä 46 luokkaa, 1100 oppilasta!

Uutena kokeiluna oli opettajaopiskelijoiden Move!- mittauksiin liittyneet jälkitunnit, joita pidettiin kymmenelle 5. luokalle. Tunnilla käsiteltiin sitä, mitä hyötyä mittauksista oli ja mitä oppilaan omat tulokset tarkoittavat henkilökohtaisella tasolla.