MOVE!

Move-järjestelmän tavoitteena on auttaa ensisijaisesti oppilasta ja hänen perhettään ymmärtämään fyysisen toimintakyvyn yhteydet oppilaan terveyteen, päivittäiseen hyvinvointiin, jaksamiseen ja opiskeluun.

Ennen mittauksia:

Vantaan kaupungin tekemä lyhyt esittelyvideo Move! -mittauksista kannattaa katsoa  oppilaiden kanssa. Video on loistavaa materiaalia myös vanhempainiltoihin. Tiedotuskirje  mittauksista huoltajille on vapaasti ladattavissa ja muokattavissa omaan käyttöön sopivaksi. Muistathan tallentaa tiedoston omalle koneellesi ennen muokkausta. Vantaalainen tubettajakaksikko Molybros tutustuu mittausosioihin rennolla otteella. 

Mittaukset:

Opetushallituksen Move! -sivuilta löytyy kaikki tarvittavat ohjeet mittausten toteuttamiseen sekä hyviä vinkkejä siihen tärkeimpään osioon, eli tulosten tulkintaan. Tästä selkeä mittaustulosten kirjaamislomake oppilaalle mittaustilanteeseen.

Mittausten jälkeen:

Terve koululainen  sivuilta löytyy vinkkejä ja harjoitusohjelmia fyysisen toimintakyvyn kohentamiseen. Liikunnan opiskelijoiden tekemältä sporttipankki sivuilta löytyy myös hyvät ohjevideot niin mittausosioihin kuin erilaisiin harjoitteluvinkkeihinkin. Videoissa selkeitä ohjeita oppilaille oikeista suoritustekniikoita. Vinkkejä Move! -treeneihin  -sivulta löydät Rantakylän yhtenäiskoulun kattavan Move! –treeniviikon etäopiskelun aikana. 

MOVE! -asemat

Varalan ja OKL:n opiskelijat auttavat tamperelaisia kouluja Move!-mittausten tekemisessä yhtenä opiskeluun liittyvänä projektityönään.

Mittaukset tehdään Kauppi Sport Centerillä viikoilla 37 ja 38 ja Tesoman palloiluhallilla viikolla 38. Mittaukseen tullaan aina koko luokan kanssa. Nykyisesä tilanteessa pyritään siihen, että Move! -asemalle samaan aikaan tulevat luokat ovat samalta koulupolulta. Mittaussettejä on joka aamupäivä ja iltapäivä yksi. Yhteen settiin mahtuu 2-3 luokkaa päivästä riippuen. Ilmoittautumislomake Move! -aseman mittauksiin avautuu tälle sivulle perjantaina 14.8.

Opettaja käy osiot läpi oppilaiden kanssa ennen mittaukseen tuloa, osallistuu aktiivisesti mittausten läpiviemiseen ja kirjaa tulokset valtakunnalliseen järjestelmään.

Ilmoittautuminen Move! -asemalle:

Kauppi Sport Center viikot 37 ja 38

Tesoman palloiluhalli  viikko 38