Materiaalia Liikkuvaan varhaiskasvatukseen

MATERIAALIPANKKI

Tälle sivustolle on kerätty valmista ja monipuolista materiaalia liikkuvan varhaiskasvatuksen mahdollistamiseksi ja toteuttamiseksi. Materiaalia löytyy sovellettavaksi sekä varhaiskasvatukseen että kotioloihinkin. Vinkin hyvästä materiaalista voi lähettää joko mikko.leikkanen@tampere.fi tai Mikolle whatsapilla 040 5755 580. Alla olevan listan lisäksi tästä voi halutessaan tutustua myös perusopetuksen materiaalipankkiin.

Action Trail – motorisia taitoja kehittäviä pelejä ja leikkejä Vasun oppimisen alueiden mukaan

Jumppakissa  ja Jumppakissa suoraan YouTubesta   (Selkäliiton monipuolinen ja selkeä vinkkipaketti mm. lihasvoiman ja tasapainon kehittämiseen, tauottamiseen ja rentoutumiseen)

Aktiivinen alku -paketti, joka on rakennettu vasun pohjalle. (Teemana oppimisvalmiuksen herättäminen liikunnan keinoin. Uutta materiaalia Lasten liikunnan tuki ry:ltä)

Liikkuvan Kouvolan  ( YouTube-kanava sisältää paljon monipuolisia vinkkejä porrastreenistä lihaskuntotreeniin ja Kääk-elukan  pienillekin hyvin sopiviin vinkkeihin)

Neuvokas perhe; vinkkejä liikkumiseen sisällä ja ulkona. Sisältää mm. vinkit olohuonesirkukseen tai eläinjoogaan!

Liikkuva varhaiskasvatus – Digiloikka leikkiin.

Liikkuva varhaiskasvatus – 60 lasten omaa leikkiä -ideaopas.

Liikkuva varhaiskasvatus – Iloa, leikkiä ja osallisuutta -vinkkikortit.

Mannerheimin lastensuojeluliiton leikkipankki.

Suomen Latu (materiaalia ulkotoimintaan)

Ihan pihalla -ulkoliikuntakortit. QR-koodikortit sisältävät varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksiin perustuvia ulkoleikkejä ja -pelejä. Korttien sisällöt löytyvät Ihan pihalla -blogista. Sivuilta voi myös tulostaa kortteja.

Leikkipäivä – 100 leikkiä

Oppi & Ilo -leikkivinkkejä

Liikuntakortteja ja -vinkkejä varhaiskasvatukseen (sivustolta löytyy kortteja myös mm. tunnetaitojen ja sosiaalisten taitojen harjoitteluun)

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman ideasivut

Neuvokas perhe – ideakortit ruokakasvatukseen liikuntaa unohtamatta

Pyöräilyleikkejä 2–12-vuotiaille -oppaassa esitellään 20 eritasoista pyöräillen toteutettavaa leikkiä.