Liikuntapaikat ja tamperelaiset urheiluseurat

Tampereella toimivien liikuntaseurojen yhteystiedot.
Seuroihin kannattaa olla suoraan yhteydessä erilaisten lajikokeilujen tai liikuntapäivien tiimoilta. Moni seura tulee enemmän kuin mielellään paikalle esittelemään niin lajia kuin omaa toimintaansakin.

Tampere.fi sivulta löytyy Tampereen kaupungin liikuntapaikat, jotka ovat kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.
http://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta.html

Kouluilla on mahdollisuus hyödyntää maksutta kaupungin omia liikuntatiloja. Varaukset kaupungin hallinnoimiin tiloihin ja kentille tehdään pääsääntöisesti  Liikuntapalveluiden asiakaspalvelusta puhelimitse 03 5653 4300 tai sähköpostilla liikuntapalvelut.asiakaspalvelu@tampere.fi

Tilojen varaustilanteen näkee webtimmistä.
Valitse valikosta ”liikuntapalvelut” ja sitten ”selaile tilavarauksia”.

Kaupungin omat sisäliikuntatilat

 • Nääshalli ( 040 838 0662)
 • Hervannan vapaa-aikakeskus
 • Kaukajärven vapaa-aikatalo
 • Ratinan stadion sisäliikuntatiloineen
 • Jäähallit: Hervannan jäähalli (040 729 4255), Tampereen harjoitusjäähalli (Hakametsä 2) ja Tampereen jäähalli (Hakametsä) (050 3791 892)
 • Tampereen Messu- ja urheilukeskus (0400 383 558 )
 • Tesoman palloiluhalli (Tesoman tilavarauskyselyt panu.pitkanen@tampere.fi)
 • Uimahallit ja maauimala. Uinninopetus sujuu totutulla kaavalla, alakouluille vuorot tulevat keskitetysti ja yläkoulujen li-opettajat varaavat vuorot itse. Maauimalaan voivat kaikki mennä opettajan ohjaamana, mutta soita ”vuoron” varmistamiseksi hallin liikunnanohjaajille 040 800 4999
  Tampereen uintikeskus
  puhelin 040 090 7808 / kassa
  puhelin 040 800 4999 / liikunnanohjaajat (mm. koululaisuintien / päivän ratavarausten tiedustelut)
  Pyynikin uimahalli
  puhelin 040 806 3277, lippukassa
  puhelin 040 806 3305, liikunnanohjaajat
  Tesoman uimahalli
  puhelin 03 5654 6800, kassa
 • Lisätietoa ja muut liikuntapaikat aakkosittain:
  http://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikuntapaikat.html

Kauppi Sports Center

KSC, kenttä 1, kuva Visit Tampere Oy

Kauppi Sports Centerin kolme 1. krs sijaitsevaa monitoimikenttää ovat kasvatus- ja opetuspalveluiden käytössä arkisin klo 8-16.  Kentillä järjestetään tänä vuonna lähes kaikki palloilulajien oppilasurheilukilpailut.

Vapaita vuoroja  voi varata Vello-järjestelmän kautta mille tahansa oppilas- tai päiväkotiryhmälle. Vello toimii näppärästi mobiililaitteilla, tietokoneella käytä Chromen tai Firefoxin kautta! Järjestelmä näyttää vain vapaana olevat vuorot. Laita varusjärjestelmässä nimen kohdalle ensin koulu ja sitten perään oma nimesi . Järjestelmän käyttö lyhyesti: 1) Valitse palvelu, eli se aika joksi haluat kentän varata. 2) Valitset kenttä. 3) Klikkaa aikaa jolloin haluat vuoron alkavan. Yhdellä varuksella voi valita yhden kentän. Ensimmäisellä kerralla järjestelmä kysyy nimeäsi, sähköpostiasi jne. Kun talletat tiedot, on varaaminen seuraavilla kerroilla entistä helpompaa. Varuksen poistaminen tapahtuu sähköpostiisi varausvahvistuksen kautta.

Otathan huomioon vuoroja varatessasi myös muut käyttäjät, eli varaa kenttiä vain todelliseen tarpeeseen ja käyttöön!

varauslinkki: www.vello.fi/ksckopa

Avaimet pukuhuoneisiin saa aulan asiakaspalvelutiskiltä. Pukuhuoneita on 6, joten varsinkin ruuhka-aikoina saattaa olla tilanteita, että samaa pukuhuonetta käyttää kaksikin ryhmää. Opettaja tarkistaa pukuhuoneiden siisteyden ryhmänsä tunnin jälkeen.

KSC:llä on oma välinevarasto KOPAlaisille. Avaimen varastoon saa aulan asiakaspalvelusta. Varaston järjestäminen ja välineiden nimeäminen on vielä hieman kesken, mutta välineitä voi toki käyttää (ja niitä voi mieluusti nimetä varastosta löytyvillä tusseilla). Osa välineistä on vielä saapumatta. Pidetään kaikki hyvä huoli välineistä ja varaston siisteydestä. Ilmoittakaa mahdollisista välinehankintatoiveista / puutteista miina.makinen@tampere.fi .  Välineitä menee varmasti ajan kanssa myös rikki ja laitattehan rikkoutuneet välineet suoraan pois.

KOPAN välinevarasto, kuva Mikko Leikkanen

KSC:ltä voi varata erikseen myös taito- ja ryhmäliikuntatilaa, joiden käyttö on suositeltavaa lähinnä silloin kun kaikki monitoimikentät ovat varattuna. Taito- ja ryhmäliikuntatila sijaitsevat 4.krs:sa. Näiden kahden tilan varus tehdään suoraan KSC: asiakaspalvelusta: info@kauppisportscenter.fi tai 050 390 5000. KSC:n sulkapallokentät eivät kuulu sopimusten piiriin, sulkapalloa voi pelata 1.krs monitoimkentillä.

KSC, taitoliikuntasali , kuva Visit Tampere Oy

Yksityiset hallit

Kouluilla on  mahdollisuus varata liikuntatiloja käyttöönsä maksuttomasti seuraavista halleista. Halleihin on sovittuna tietty määrä käyttövuoroja, joten varaathan vuoroja vain tarpeeseen ja perut vuorosi, jos et pääse ryhmäsi kanssa paikalle.

Hakametsä 3 ja Sentteri, Tesoma 2
Varataksesi jäävuoron näistä halleista ota yhteyttä
Elina Penttinen 040 723 92 49 tai asiakaspalvelu@sentteritampere.fi

Spiral-halli
Varaukset puh. 03 3561 733 tai toimisto@spiral-salit.fi
Opettaja kuittaa käyttökerran (päivämäärä, tunnit, nimikirjoitus) hallilta löytyvään kansioon.

Auto Center Areena
Varaukset Tiina Pukka 044 7748856  / tiina@autocenterareena.fi Varauskalenteri katsottavissa http://www.autocenterareena.fi/varaukset 

NMKY-sali
Vuorot varataan puhelimitse Marleena Sirpelä, puh 045 891 9071

Jalitsu-kuplahalli
Halli käytettävissä viikkojen 43 – 15 välisenä aikana.
Varaaminen tehdään s-postiin jalitsu.hervanta@gmail.com, kiireellisissä tapauksissa puhelimitse tilauksen tekemisen jälkeen numeroon 040 5518618. Varauksen normaali käsittelyaika on 2 vuorokautta. Varaukseen opettajan nimi ja yhteystiedot (puhelinnumero pakollinen), luokka ja koulu sekä tietysti ajankohta jolloin halli halutaan käyttöön. Lisäksi kuittaus siitä, että olet lukenut käyttöohjeen

Hallia voi varata samanaikaisesti kaksi ryhmää, eli oletuksena käytössä on puoli kenttää/ryhmä. Mikäli ryhmä tarvitsee itselleen koko kentän, on se erikseen varauksessa mainittava. Varaus on hyväksytty ja halli käytettävissä, vasta kun hallin yhteyshenkilö on sen sähköpostitse vahvistanut.

Ulkoliikuntapaikkoja

Frisbeegolfradat

Iso-Vilusen skeitti-, BMX- ja trialpuisto

Koulukadun tekojääkenttä

Kaupin urheilupuisto

Ladut ja luistelukentät

suunnistusratoja (Pyrinnön suunnistusjaosto, kartat maksullisia)

Mobiilisunnistus

Muita liikuntamahdollisuuksia (maksullisia)

Flow park

Megazone – sisälasertaistelu

Keilaus
http://www.spacebowling.fi
http://www.tampereareena.fi/kaatopaikka-hohtokeilaus/
http://kaupinkeilahalli.fi/

Trampolinpark

Minigolf

Superpark