Koulutukset ja työhyvinvointi

Henkilöstön oma Lupa liikkua -joukkue

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua kasvatus- ja opetuspalveluiden henkilöstön Lupa liikkua -joukkueeseen. Joukkueen jäsenille lähetetään tietoa erilaisista liikuntatapahtumista joihin on mahdollisuus osallistua vuoden aikana osana KOPA:n joukkuetta. Syksyllä 2020 mm. Pirkan Pyöräily, Tampere Maraton, Tampere Juoksee ja Pirkan Hölkkä.

https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/18629/lomake.html


Maksuttomat henkilöstön Lupa liikkua lajikokeilut lukuvuonna 20-21

Iltarasteille:

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstöllä on mahdollisuus hakea lisäenergiaa kevääseen Tampereen iltarasteilta. Henkilöstö saa maksutta omaan käyttöönsä yhden kartan / suunnistuskerta. Radat ovat suunnistettavissa aina yhden viikon ajan. Karttoja saa:

 • Suunnistajan Kaupasta, Kolmionkatu 5, 33900 Tampere, aina sen aukioloaikana.
 • Maanantaisin kello 16.30 – 19.00 viikon omatoimisuunnistusmaastossa, http://iltarastit.com/main/kalenteri
 • Kartan lunastaminen iltarastien sivuilta ei valitettavasti ole vielä mahdollista. Järjestelmä ei taivu tähän :(.

Kartan saat kertomalla olevasti Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen / perusopetuksen henkilöstöä. Merkitse kartanjakopisteessä olevaan vihkoon/listaan oma nimesi sekä yksikkösi, jossa työskentelet. Karttoja saa siis 1 kpl/kerta.

Lue lisää iltarasteista http://iltarastit.com/.

Achery Tag -joukkue

 • Syksyllä kokeiltu jo Achery Tagia, Fatbikepyöräilyä, trikkausta, parkouria, padelia ja judoa. Tulossa tänä kouluvuonna  vielä  ainakin tanssi, tennis, freegym/telinevoimistelu

Lisätietoja heti kun  epidemiatilanne sallii ja päivämäärät varmistuvat.


Koulutuksia:

HLU:n liikkuva koulu – verkostotapaaminen 22.4. klo. 14-15.30

Etätapaamiseen ovat tervetulleita Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueen opettajat, liikuntavastaavat sekä liikkuva koulu -koordinaattorit. Tilaisuus järjestetään etänä Teamsin kautta ja ohjelmassa on ajankohtaista infoa liikkuvasta koulusta, laulavat lenkkitossut koulutusosuus sekä Samuli Pentinniemen vinkit Keski-Palokan koululta liikkuvan koulun suunnitteluun ja toteutukseen. Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevasta linkistä 19.4. mennessä!

https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=835074ED58261E72C22586990045F2E9

Ohjelma:
14.00 HLU ajankohtaista, Mikko Mustonen
14.15 Laulavat lenkkitossut – toiminnalliset ja hauskat oppimishetket jokaiseen luokkaan! Anu Muurinen Lounais-Suomen liikunta ja urheilu, asiantuntija liikkuva koulu ja toinen aste
15.00 Ideoita ja toimintamalleja liikkuva koulu -toiminnan vakiinnuttamiseen, Samuli Pentinniemi, Keski-Palokan koulu
15.30 Tilaisuus päättyy

Koululiikuntaa kaikille

Koulutuskokonaisuudessa pureudutaan mm. liikunnan arviointiin ja liikunnanopetukseen heterogeenisessa ryhmässä. Koulutuksen aiheina ovat esimerkiksi liikunnanopetuksen yksilöllisten suunnitelmien tekeminen ja kolmiportainen tuki liikunnassa. Yksi teemoista on viime vuosina puhuttaneet oppilaiden tarkkaavuuden ja käyttäytymisen pulmat. Lisäksi koulutuksessa mietitään laajasti erilaisten toimintarajoitteiden huomioimista.

Täydennyskoulutus käynnistyy tammikuussa 2021 ja siihen voi nyt ilmoittautua mukaan. Koulutus on yhden opintopisteen laajuinen ja se sisältää neljä puolen päivän koulutuspäivää sekä loppuseminaarin. Koulutukseen osallistuminen on hyvin joustavaa, ja se onnistuu fyysisesti paikan päällä, verkon kautta reaaliajassa tai tallenteena jälkikäteen. Koulutus on maksuton.

Jyväskylän yliopisto järjestää koulutuksen yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean, Likesin, Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin ja Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnan kanssa.

Muita yhteistyökumppaneita ovat Liikkuva koulu, Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry, Soveli ry sekä Suomen CP-liitto.

Koulutuspäivät, paikkakunnat ja teemat:

 • 29.1.2021 klo 12-16, ETÄ, teema: Oppimisen tuki
 • 19.2.2021 klo 12-16, ETÄ, teema: Pedagoginen osaaminen
 • 26.3.2021 klo 12-16, ETÄ, teema: Oikeus yhdenvertaiseen osallisuuteen
 • 23.4.2021 klo 12-16, Jyväskylä, teema: Toimintakyvyn haasteet
 • 21.5.2021 klo 12-16, Helsinki, teema: Päätösseminaari “Paras koulupäivä ikinä”

Lue lisää

Ilmoittautuminen koulutukseen


Draiviakouluun opettajakoulutus: Kesto n. 2h

 • Toiminnalista tekemistä golfin ja muun liikunnan parissa
 • Koulunne liikuntasalissa
 • Uutta OPS tukevaa
 • Kiky ja Ys aikaa hyödynnetty monessa koulussa.
 • Ilmainen liikuntatuntien suunniteluohjelma tehtäväkortteineen ja videoituine ohjeineen.

  DraiviaVälkälle ohjaajakoulutus: 
  tästä infoa!

Tero Kokkonen ( LitM ja draiviakouluun opettajakouluttaja) 044-5782737

Demotunnit oppilasryhmille: alakoulu/yläkoulu/lukio  60- 75Min


Lupa liikkua -koulutukset

Lupa liikkua koulutuksia ei järjestetä kouluvuonna  20-21. Toivottavasti syksyllä -21 pääsemme taas kouluttautumaan lähikontaktilla.

Lupa liikkua -koulutukset ovat  Tampereen kasvatus- ja opetuspalveluiden  järjestämiä aktiivista koulu- ja päiväkotipäivää edistäviä koulutuksia. Voit ilmoittautua useampaan tai osallistua yhteen kiinnostuksesi mukaisesti. Koulutuksissa painotetaan asiantuntijoiden näkemysten lisäksi opettajien keskinäistä ideoiden vaihtamista. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia (sis. lounaan), mutta yksiköt vastaavat sijaiskuluista.


Liikkuva ja oppiva yhteisö seminaarit

Valtakunnallinen seminaari 27.-28.4.2021 Seinäjoella on peruttu.


Osakkeen koulutukset

Verkko-osoitteesta http://osake2.eeventti.fi/koulutukset löydät seudullisesti toteutettavat ammatillisen kehittymisen tukiprosessit. Myös liikunnan ja toiminnallisuuden koulutuksia löytyy.