Koulutukset ja työhyvinvointi

nainen juoksee

nainen juoksee

Henkilöstön oma Lupa liikkua -joukkue

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua kasvatus- ja opetuspalveluiden henkilöstön Lupa liikkua -joukkueeseen. Joukkueen jäsenille lähetetään tietoa erilaisista liikuntatapahtumista joihin on mahdollisuus osallistua vuoden aikana osana KOPA:n joukkuetta. Syksyllä 2020 mm. Pirkan Pyöräily, Tampere Maraton, Tampere Juoksee ja Pirkan Hölkkä.

https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/18629/lomake.html


TOAY:N Urheilutoiminnan tapahtumia


Maksuttomat henkilöstön Lupa liikkua lajikokeilut lukuvuonna 21-22

Iltarasteille:

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstöllä on mahdollisuus hakea lisäenergiaa kevääseen Tampereen iltarasteilta. Henkilöstö saa maksutta omaan käyttöönsä yhden kartan / suunnistuskerta. Radat ovat suunnistettavissa aina yhden viikon ajan. Karttoja saa:

 • Suunnistajan Kaupasta, Kolmionkatu 5, 33900 Tampere, aina sen aukioloaikana.
 • Maanantaisin kello 16.30 – 19.00 viikon omatoimisuunnistusmaastossa, http://iltarastit.com/main/kalenteri
 • Kartan lunastaminen iltarastien sivuilta ei valitettavasti ole vielä mahdollista. Järjestelmä ei taivu tähän :(.

Kartan saat kertomalla olevasti Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen / perusopetuksen henkilöstöä. Merkitse kartanjakopisteessä olevaan vihkoon/listaan oma nimesi sekä yksikkösi, jossa työskentelet. Karttoja saa siis 1 kpl/kerta.

Lue lisää iltarasteista http://iltarastit.com/.


Koulutuksia:

Hämeen Liikunta ja Urheilu järjestää Liikkuva koulu ja opiskelu verkostotilaisuuden 2.9.2021 klo 14-17 Teamsin välityksellä.

Verkostotilaisuuden aiheina ovat liikkuvan lukuvuoden startti, valtakunnallinen harrastusviikko sekä Ääres eduESCAPE:n pedagogiset pakopelit -koulutusosuus. Pedagogiset pakopelit -koulutuksessa saat vinkkejä ja ideoita pakopelien käyttöön omassa opetuksessasi. Kouluttajana toimii Ääres eduEscapen Joona Koiranen, joka on erikoistunut pedagogisiin pakopeleihin.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille opettajille. Tervetuloa mukaan!

Huom! Tilaisuuden maksimiosallistujamäärä on 50. Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä Teamsin välityksellä. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin lähempänä tapahtumaa.

Linkki ilmoittautumiseen: https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=0D3FEAD9B41DE0F5C22586D20031DFFB


Draiviakouluun opettajakoulutus: Kesto n. 2h

 • Toiminnalista tekemistä golfin ja muun liikunnan parissa
 • Koulunne liikuntasalissa
 • Uutta OPS tukevaa
 • Kiky ja Ys aikaa hyödynnetty monessa koulussa.
 • Ilmainen liikuntatuntien suunniteluohjelma tehtäväkortteineen ja videoituine ohjeineen.

  DraiviaVälkälle ohjaajakoulutus: 
  tästä infoa!

Tero Kokkonen ( LitM ja draiviakouluun opettajakouluttaja) 044-5782737

Demotunnit oppilasryhmille: alakoulu/yläkoulu/lukio  60- 75Min


Lupa liikkua -koulutukset

Lupa liikkua koulutuksista tietoa myöhemmin syksyllä -21.

Lupa liikkua -koulutukset ovat  Tampereen kasvatus- ja opetuspalveluiden  järjestämiä aktiivista koulu- ja päiväkotipäivää edistäviä koulutuksia. Voit ilmoittautua useampaan tai osallistua yhteen kiinnostuksesi mukaisesti. Koulutuksissa painotetaan asiantuntijoiden näkemysten lisäksi opettajien keskinäistä ideoiden vaihtamista. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia (sis. lounaan), mutta yksiköt vastaavat sijaiskuluista.


Liikkuva ja oppiva yhteisö seminaarit

Liikkuva ja oppiva yhteisö -virtuaalitapahtuma 30.9.2021

Huippupuhujia, inspiraatiota ja aivojen herättelyä. Kaikkea tätä on luvassa, kun Liikkuva ja oppiva yhteisö -seminaari singahtaa virtuaaliseksi.

Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmien yhteinen virtuaalitapahtuma järjestetään torstaina 30.9.2021 klo 12–15.

Maksuttoman tapahtuman kantavina teemoina ovat yhteisöllinen toimintakulttuuri, lasten ja nuorten hyvinvointi sekä liikunta, aivot ja oppiminen. Tapahtumassa kerätään myös hyviä eväitä lasten ja nuorten reppuun. Puhumassa ovat muun muassa luokanopettaja ja Duudsoneista tuttu HP Parviainen, aivotutkija ja psykologi Katri Saarikivi sekä kasvatustieteiden professori Maija Lanas.

Katso ohjelma Ajankohtaista-osiosta

Voit ilmoittautua mukaan oheisesta Lyyti-linkistä. Linkki itse tapahtumaan lähetetään edeltävänä päivänä.


Osakkeen koulutukset

Verkko-osoitteesta http://osake2.eeventti.fi/koulutukset löydät seudullisesti toteutettavat ammatillisen kehittymisen tukiprosessit. Myös liikunnan ja toiminnallisuuden koulutuksia löytyy.