Koulutukset ja työhyvinvointi

nainen juoksee

nainen juoksee

Henkilöstön oma Lupa liikkua -joukkue

Alla olevalla linkillä voit ilmoittautua Tampereen kaupungin perusopetuksen henkilöstön Lupa liikkua -joukkueeseen. Joukkueen jäsenille lähetetään tietoa erilaisista liikuntatapahtumista joihin on mahdollisuus osallistua vuoden aikana osana joukkuetta. Tapahtumia mm. Pirkan Pyöräily, Tampere Maraton, Tampere Juoksee ja Pirkan Hölkkä. Uusi joukkue aloittaa toimintansa vuoden 2022 alussa. Huom! Vanhan Lupa liikkua -joukkueen jäsenten tulee ilmoittautua uudelleen, jos haluaa saada jatkossakin tietoja tapahtumista sähköpostiin.

https://www.lyyti.in/Lupa-liikkua-joukkue


TOAY:N Urheilutoiminnan tapahtumia


Koulutuksia


Lupa liikkua -koulutukset

Lupa liikkua -koulutukset ovat  Tampereen kasvatus- ja opetuspalveluiden  järjestämiä aktiivista koulu- ja päiväkotipäivää edistäviä koulutuksia. Voit ilmoittautua useampaan tai osallistua yhteen kiinnostuksesi mukaisesti. Koulutuksissa painotetaan asiantuntijoiden näkemysten lisäksi opettajien keskinäistä ideoiden vaihtamista. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia (sis. lounaan), mutta yksiköt vastaavat sijaiskuluista.

Kaikki liikkuu! 18.1.2022 klo 8-15.30

Kuinka tukea liikuntarajoitteisten oppilaiden yhdenvertaisia osallistumisen mahdollisuuksia
liikuntatunneilla, välitunneilla ja koulun retkillä?

Yhdenvertainen osallistuminen perustuu lakiin ja opetussuunnitelman perusteisiin. Kenenkään ei tarvitse jäädä toiminnasta pois siksi, ettei apuvälineitä ole keksitty.

Tässä toiminnallisessa koulutuksessa saat tietoa osallistumista edistävistä apuvälineistä ja taitoa käyttää niitä. Aamupäivällä koulutuksessa on  käytännöllistä talviliikkumisen toimintavälineiden kokeilua. Iltapäivän teoriaosuudessa puhutaan muun muassa YK:n vammaisten oikeuksien sopimuksesta, perusopetuslaista, yhdenvertaisuuden edistämisestä ja osallisuudesta, sekä Tampereen kaupungin apu- ja toimintavälineiden tilanteesta.

Lisätietoja


Kevät 2022: Soveltavan liikunnan verkko-opintojen perusteet-taso 

Suomen Paralympiakomitean ja Liikuntakeskus Pajulahden kehittämä maksuton soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun verkkokoulutus. Lue lisää verkkokoulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan Paralympiakomitean sivuilta. 

Verkkokoulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, taustasta riippumatta. Siitä hyötyvät mm. seuroissa ja kerhoissa liikuntaa ohjaavat ammattilaiset ja vapaaehtoiset, Valtit, vertaisohjaajat, opettajat, opiskelijat ja varhaiskasvatuksen henkilöstö. Oppilaitokset ja lajiliitot voivat hyödyntää verkkokoulutusta oman koulutustarjontansa monipuolistamisessa ja täydentämisessä.


Draiviakouluun opettajakoulutus: Kesto n. 2h

  • Toiminnalista tekemistä golfin ja muun liikunnan parissa
  • Koulunne liikuntasalissa
  • Uutta OPS tukevaa
  • Kiky ja Ys aikaa hyödynnetty monessa koulussa.
  • Ilmainen liikuntatuntien suunniteluohjelma tehtäväkortteineen ja videoituine ohjeineen.

    DraiviaVälkälle ohjaajakoulutus: 
    tästä infoa!

Tero Kokkonen ( LitM ja draiviakouluun opettajakouluttaja) 044-5782737

Demotunnit oppilasryhmille: alakoulu/yläkoulu/lukio  60- 75Min


Osakkeen koulutukset

Verkko-osoitteesta http://osake2.eeventti.fi/koulutukset löydät seudullisesti toteutettavat ammatillisen kehittymisen tukiprosessit. Myös liikunnan ja toiminnallisuuden koulutuksia löytyy.