Koulutukset ja työhyvinvointi

Henkilöstön oma Lupa liikkua -joukkue

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua kasvatus- ja opetuspalveluiden henkilöstön Lupa liikkua -joukkueeseen. Joukkueen jäsenille lähetetään tietoa erilaisista liikuntatapahtumista joihin on mahdollisuus osallistua vuoden aikana osana KOPA:n joukkuetta. Syksyllä 2020 mm. Pirkan Pyöräily, Tampere Maraton, Tampere Juoksee ja Pirkan Hölkkä.

https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/18629/lomake.html


Maksuttomat henkilöstön Lupa liikkua lajikokeilut lukuvuonna 20-21

Achery Tag -joukkue

 • Syksyllä kokeiltu jo Achery Tagia, Fatbikepyöräilyä, trikkausta, parkouria, padelia ja judoa. Tulossa tänä kouluvuonna  vielä  ainakin tanssi, tennis, freegym/telinevoimistelu

Lisätietoja heti kun  epidemiatilanne sallii ja päivämäärät varmistuvat.


Kauppi Sports Center tarjoaa henkilöstölle superjäsenyyttä

Lue lisää


Koulutuksia:

Liikkuva koulu – webinaarisarja

Webinaareissa annetaan tukea ja ideoita toiminnan organisointiin, toiminnalliseen oppimiseen sekä jatkuvuuden tukemiseen kouluissa ja kunnissa. Jokaiseen webinaariin on oma ilmoittautuminen. Voit myös tilata tallenteen, jos webinaarin ajankohta ei sovi sinulle.

1. Toiminnan pitkäjänteinen organisointi Liikkuvassa koulussa ja koulujen erityispiirteet – keskiviikko 27.1. klo 14.00–15.00

Webinaarin aiheena on toiminnan pitkäjänteinen organisointi Liikkuvassa koulussa. Miten Liikkuva koulu on onnistuttu vakiinnuttamaan kouluissa? Minkälaisia erityispiirteitä on kouluissa? Toiminnan organisoinnin seuraamisessa auttaa Nykytilan arviointi -työkalu. Kouluesimerkit kuullaan Vuoden Liikkuva koulu 2020 palkituilta kouluilta Keski-Palokan koulusta Jyväskylästä ja Länsinummen koulusta Pietarsaaresta.

Webinaarin puhujat:
•    Nykytilan arviointi, Virpi Inkinen ja Katariina Kämppi
•    Keski-Palokan koulu, Jyväskylä, Samuli Pentinniemi
•    Länsinummen koulu, Pietarsaari, Taina Pesola

Ilmoittautuminen tästä linkistä

2. Liikkuva etäkoulu – maanantai 15.2. klo 14.00–15.00

Monen oppilaan fyysinen aktiivisuus jäi vähäiseksi etäopetuksen aikana keväällä 2020, kun koulumatkat ja välitunnit koulun pihalla jäivät pois. Opettajat onnistuivat kuitenkin ansiokkaasti sisällyttämään toiminnallisuutta etäopetukseen. Minkälaisilla toiminnallisen opetuksen keinoilla oppilaita saatiin aktivoitua etäkoulussa? Onko korona-ajasta opitut hyvät liikunnalliset käytänteet jääneet elämään koulujen arkeen? Ymmärretäänkö kouluissa korona-ajan seurauksena paremmin yksilöllisen opetuksen merkitys ja mahdollisuudet?

Webinaarin puhujat:
•    Faktaa lasten liikkumisen vähenemisestä korona-aikana, Marko Kantomaa
•    Esimerkit kouluista ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen tästä linkistä

3. Henkilökunnan hyvinvointi – maanantaina 15.3. klo 14.00–15.00

Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmien yhteinen webinaari, jonka teemana on henkilökunnan hyvinvointi. Miten henkilökunnan hyvinvointia voidaan edistää. Aiheesta puhumassa muun muassa Liikkuva aikuinen -ohjelman kehittämispäällikkö Miia Malvela.

Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

4. Liikkuva koulu kaikille – keskiviikkona 14.4. klo 14.00–15.00

Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinto 2020 myönnettiin Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Iloon yli esteiden -hankkeelle. Webinaarissa pureudutaan palkittuun hankkeeseen, jonka avulla lisätään kaikkien oppilaiden mahdollisuuksia osallistua koulupäivän aikana tapahtuviin liikunnallisiin hetkiin. Uudet mallit ja materiaalit luovat edellytyksiä toiminnalle, jossa erityistä tukea tarvitsevat oppilaat toimivat yhdessä yleisen opetuksen oppilaiden kanssa.

Ilmoittautuminen tästä linkistä


Koululiikuntaa kaikille

Koulutuskokonaisuudessa pureudutaan mm. liikunnan arviointiin ja liikunnanopetukseen heterogeenisessa ryhmässä. Koulutuksen aiheina ovat esimerkiksi liikunnanopetuksen yksilöllisten suunnitelmien tekeminen ja kolmiportainen tuki liikunnassa. Yksi teemoista on viime vuosina puhuttaneet oppilaiden tarkkaavuuden ja käyttäytymisen pulmat. Lisäksi koulutuksessa mietitään laajasti erilaisten toimintarajoitteiden huomioimista.

Täydennyskoulutus käynnistyy tammikuussa 2021 ja siihen voi nyt ilmoittautua mukaan. Koulutus on yhden opintopisteen laajuinen ja se sisältää neljä puolen päivän koulutuspäivää sekä loppuseminaarin. Koulutukseen osallistuminen on hyvin joustavaa, ja se onnistuu fyysisesti paikan päällä, verkon kautta reaaliajassa tai tallenteena jälkikäteen. Koulutus on maksuton.

Jyväskylän yliopisto järjestää koulutuksen yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean, Likesin, Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin ja Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnan kanssa.

Muita yhteistyökumppaneita ovat Liikkuva koulu, Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry, Soveli ry sekä Suomen CP-liitto.

Koulutuspäivät, paikkakunnat ja teemat:

 • 29.1.2021 klo 12-16, ETÄ, teema: Oppimisen tuki
 • 19.2.2021 klo 12-16, ETÄ, teema: Pedagoginen osaaminen
 • 26.3.2021 klo 12-16, ETÄ, teema: Oikeus yhdenvertaiseen osallisuuteen
 • 23.4.2021 klo 12-16, Jyväskylä, teema: Toimintakyvyn haasteet
 • 21.5.2021 klo 12-16, Helsinki, teema: Päätösseminaari “Paras koulupäivä ikinä”

Lue lisää

Ilmoittautuminen koulutukseen


Draiviakouluun opettajakoulutus: Kesto n. 2h

 • Toiminnalista tekemistä golfin ja muun liikunnan parissa
 • Koulunne liikuntasalissa
 • Uutta OPS tukevaa
 • Kiky ja Ys aikaa hyödynnetty monessa koulussa.
 • Ilmainen liikuntatuntien suunniteluohjelma tehtäväkortteineen ja videoituine ohjeineen.

  DraiviaVälkälle ohjaajakoulutus: 
  tästä infoa!

Tero Kokkonen ( LitM ja draiviakouluun opettajakouluttaja) 044-5782737

Demotunnit oppilasryhmille: alakoulu/yläkoulu/lukio  60- 75Min


Lupa liikkua -koulutukset

Lupa liikkua koulutuksia ei järjestetä syksyllä 2020. Toivottavasti keväällä -21 pääsemme taas kouluttautumaan lähikontaktilla.

Lupa liikkua -koulutukset ovat  Tampereen kasvatus- ja opetuspalveluiden  järjestämiä aktiivista koulu- ja päiväkotipäivää edistäviä koulutuksia. Voit ilmoittautua useampaan tai osallistua yhteen kiinnostuksesi mukaisesti. Koulutuksissa painotetaan asiantuntijoiden näkemysten lisäksi opettajien keskinäistä ideoiden vaihtamista. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia (sis. lounaan), mutta yksiköt vastaavat sijaiskuluista.


Liikkuva ja oppiva yhteisö seminaarit

Valtakunnallinen seminaari 27.-28.4.2021 Seinäjoella on peruttu.


Osakkeen koulutukset

Verkko-osoitteesta http://osake2.eeventti.fi/koulutukset löydät seudullisesti toteutettavat ammatillisen kehittymisen tukiprosessit. Myös liikunnan ja toiminnallisuuden koulutuksia löytyy. Syksyllä -20 mm. tanssinopetusta 0-2 lkien opettajille ja ohjaajille.