Koulutukset ja työhyvinvointi

Henkilöstön oma Lupa liikkua -joukkue

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua kasvatus- ja opetuspalveluiden henkilöstön Lupa liikkua -joukkueeseen. Joukkueen jäsenille lähetetään tietoa erilaisista liikuntatapahtumista joihin on mahdollisuus osallistua vuoden aikana osana KOPA:n joukkuetta. Syksyllä 2020 mm. Pirkan Pyöräily, Tampere Maraton, Tampere Juoksee ja Pirkan Hölkkä.

https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/18629/lomake.html


Maksuttomat henkilöstön Lupa liikkua lajikokeilut lukuvuonna 20-21

Achery Tag -joukkue

 • Parkour torstaina 22.10.2020 klo 20-21. Paikkana KuplaParkour -keskus  Koivistonkylän Prisma, 2.krs, Lempääläntie 21, 33820 Tampere. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Osallistujan taitotasoksi riittää avoin kokeilumieli!
 • Padel keskiviikkona 4.11. klo 16-17 Linnakallio, Autokeskuksentie 12Pirkkala. Mukaan mahtuu 10 ensiksi ilmoittautunutta. Ja kun alkulämppä on padelissa hankittu, niin ei muuta kuin…
 • Judo keskiviikkona 4.11. klo 18:30-20. Paikkana  Nääshallin budo 4 -kamppailusali. Päälle pitkälahkeiset housut. Tatamilla ollaan paljain jaloin. Osaamistasoksi riittää taas kokeilumieli. Ilmoittaudu tästä.  Mukaan mahtuu 20.
 • Syksyllä kokeiltu jo Achery Tagia, Fatbikepyöräilyä ja trikkausta. Tulossa  yllä olevien lisäksi vielä  ainakin tanssi, tennis, freegym/telinevoimistelu

Lisätietoja heti kun päivämäärät varmistuvat.


Kauppi Sports Center tarjoaa henkilöstölle superjäsenyyttä

Lue lisää


Koulutuksia:

ETÄKOULUTUSTA ARVIOINTIOSAAMISEN KEHITTÄMISESTÄ LIIKUNNAN JA TERVEYSTIEDON OPETTAJILLE SYKSYLLÄ 2020

Osallistu arvioinnin täydennyskoulutuksiin syksyllä 2020! Koulutukset on suunnattu liikuntaa ja terveystietoa opettaville opettajille ja asiasta kiinnostuneille. Koronatilanteen vuoksi alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen täydennyskoulutuspäivät on muutettu etäkoulutuksiksi, joissa on eri arviointiteemat.

KOULUTUSPÄIVÄT JA TEEMAT:
Jäljellä:
26.10.2020 klo 13-16: Sähköiset työkalut liikunnan ja terveystiedon arvioinnin tukena
29.10. klo 13-16: Liikunnan ja terveystiedon arviointi lukiossa
3.11.2020 klo 13-16: Monipuolinen arviointi liikunnan ja terveystiedon opetuksessa

Valitse sinua parhaiten palvelevat teemat ja ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautuminen koulutuksiin on nyt avattu ja osallistuminen niihin on maksutonta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

KOULUTUKSIEN TARKEMMAT TIEDOT JA ILMOITTAUTUMISOHJEET:
https://www.jyu.fi/sport/fi/opiskelu/taydennyskoulutus/arviointiosaamisen-kehittaminen/arviointiosaamisen-kehittaminen

Täydennyskoulutukset ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta ”Liikuntaa ja terveystietoa opettavien opettajien arviointiosaamisen kehittäminen”. Hankkeesta vastaa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta.

Lisätietoja Irinja Lounassalolta (irinja.lounassalo@jyu.fi).


Liikkuva koulu -ohjelma järjestää syksyllä 2020 webinaarisarjan. Webinaareissa annetaan tukea ja ideoita toiminnan organisointiin, toiminnalliseen oppimiseen sekä jatkuvuuden tukemiseen kouluissa ja kunnissa. Jokaiseen webinaariin on oma ilmoittautuminen. Voit myös tilata tallenteen, jos webinaarin ajankohta ei sinulle sovi.

2. Liikunta ja oppiminen – torstaina 29.10. klo 14.30–15.30

Webinaarissa on tulossa tuoretta tietoa liikkumisen ja oppimisen yhteydestä. Miten liikunta edesauttaa oppimista? Mihin liikunta vaikuttaa? Lisäksi kuulemme käytännön vinkkejä ja kokemuksia liikkumisen hyödyntämisestä kolmannen luokan matematiikan opettamisessa.

Puhujat:
Tutkimusjohtaja Tuija Tammelin, Likes
Tutkija Heidi Syväoja, Likes
Tutkija Sirpa Sneck, Likes

Ilmoittaudu

3. Toiminnallinen opetus yläkoulussa – torstaina 12.11. klo 14.30–15.30

Oulussa kehitetään parhaillaan pedagogista toimintamallia, jonka tavoitteena on tuoda liikkumista osaksi yläkoulun oppitunteja. Miksi ja miten liikkumista kannattaa integroida osaksi aineenopetusta? Millaisia kokemuksia Oulussa on saatu oppiaineryhmäkohtaisesta työskentelystä? Miten nuoret ovat ottaneet vastaan toiminnalliset menetelmät?

Koulutuksessa hyödynnetään syksyllä valmistuvaa toiminnallisen opetuksen materiaalia, johon on koottu toiminnallisia harjoituksia oppiaineittain.

Puhujat:
Yliopisto-opettaja Niina Loukkola ja yliopistonlehtori Susanna Takalo, Oulun yliopisto
Liikuntakoordinaattori Kati Grekula, Oulun kaupunki
Äidinkielenopettaja Satu Kurvinen, Laanilan koulu

Ilmoittaudu

4. Liikkuva koulu -toiminnan kehittäminen kouluissa – maanantaina 23.11. klo 14.30–15.30

Webinaarin aiheena on liikettä lisäävät toimenpiteet kouluissa. Miten Liikkuva koulu -toiminta on saatu osaksi aktiivista toimintakulttuuria kouluissa? Minkälaisia konkreettisia asioita kouluissa on tehty?
Minkälainen on hyvinvointia edistävä toimintamalli Jyrängön koulussa?

Puhujat:
Luokanopettaja Niina Merta-Kaisjoki, Lapin koulun
Äidinkielenopettaja Sanna Kokkonen, Tuusulan koulukeskus
Rehtori Kimmo Nykänen, Jyrängön koulu

Ilmoittaudu


Koululiikuntaa kaikille

Koulutuskokonaisuudessa pureudutaan mm. liikunnan arviointiin ja liikunnanopetukseen heterogeenisessa ryhmässä. Koulutuksen aiheina ovat esimerkiksi liikunnanopetuksen yksilöllisten suunnitelmien tekeminen ja kolmiportainen tuki liikunnassa. Yksi teemoista on viime vuosina puhuttaneet oppilaiden tarkkaavuuden ja käyttäytymisen pulmat. Lisäksi koulutuksessa mietitään laajasti erilaisten toimintarajoitteiden huomioimista.

Täydennyskoulutus käynnistyy tammikuussa 2021 ja siihen voi nyt ilmoittautua mukaan. Koulutus on yhden opintopisteen laajuinen ja se sisältää neljä puolen päivän koulutuspäivää sekä loppuseminaarin. Koulutukseen osallistuminen on hyvin joustavaa, ja se onnistuu fyysisesti paikan päällä, verkon kautta reaaliajassa tai tallenteena jälkikäteen. Koulutus on maksuton ja sen järjestää Jyväskylän yliopiston -täydennyskoulutus yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Lue lisää

Ilmoittautuminen koulutukseen


Draiviakouluun opettajakoulutus: Kesto n. 2h

 • Toiminnalista tekemistä golfin ja muun liikunnan parissa
 • Koulunne liikuntasalissa
 • Uutta OPS tukevaa
 • Kiky ja Ys aikaa hyödynnetty monessa koulussa.
 • Ilmainen liikuntatuntien suunniteluohjelma tehtäväkortteineen ja videoituine ohjeineen.

  DraiviaVälkälle ohjaajakoulutus: 
  tästä infoa!

Tero Kokkonen ( LitM ja draiviakouluun opettajakouluttaja) 044-5782737

Demotunnit oppilasryhmille: alakoulu/yläkoulu/lukio  60- 75Min


Lupa liikkua -koulutukset

Lupa liikkua koulutuksia ei järjestetä syksyllä 2020. Toivottavasti keväällä -21 pääsemme taas kouluttautumaan lähikontaktilla.

Lupa liikkua -koulutukset ovat  Tampereen kasvatus- ja opetuspalveluiden  järjestämiä aktiivista koulu- ja päiväkotipäivää edistäviä koulutuksia. Voit ilmoittautua useampaan tai osallistua yhteen kiinnostuksesi mukaisesti. Koulutuksissa painotetaan asiantuntijoiden näkemysten lisäksi opettajien keskinäistä ideoiden vaihtamista. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia (sis. lounaan), mutta yksiköt vastaavat sijaiskuluista.


Liikkuva ja oppiva yhteisö seminaarit

Valtakunnallinen seminaari 27.-28.4.2021 Seinäjoella
Liikkuva ja oppiva yhteisö -seminaarieja 


Osakkeen koulutukset

Verkko-osoitteesta http://osake2.eeventti.fi/koulutukset löydät seudullisesti toteutettavat ammatillisen kehittymisen tukiprosessit. Myös liikunnan ja toiminnallisuuden koulutuksia löytyy. Syksyllä -20 mm. tanssinopetusta 0-2 lkien opettajille ja ohjaajille.