Active

Active aktiivisuusrannekkeet

Nämä Polarin aktiivisuusrannekkeet ovat mainio tapa todentaa oppilaiden päivittäinen aktiivisuus. Mittareiden käyttö on helppoa ja erittäin motivoivaa oppilaille. Active mittaa aktiivisuuden käden heilahduksesta, ei sykkeestä ja sillä ehkäpä parempi alakoulun käyttöön. Aktiivisuuden mittaus 2-3 viikon ajalta antaa jo varsin realistisen kuvan aktiivisuudesta muutan päivän alkuhosumisen jälkeen. Mittarit ovat hieno lisä esim. 5. luokille täydentämään Move!-mittauksia sekä  ihmisen biologian jaksoa ympäristötiedossa.

Seuraavassa lyhyet ohjeet siitä miten mittarit saadaan käyttöön. Laajat ohjeet ja pari aiheeseen tehtyä powerpointia sivun alareunassa.  Kysy apua sekä mittareiden varustilanteesta miina.makinen@tampere.fi / 040-159 4876

Ennen käyttöä

 1. Soita tukikeskukseen ja pyydä asentamaan Polar WebSync ohjelma 1-2 koneelle, joita voitte koko projektin aikana luokassanne helposti käyttää. Ohje ohjelman tilaamiseen ja lataamiseen koneelle tästä.
 2. Kerro huoltajille, että olette aloittamassa projektia, johon kuuluu oppilaiden aktiivisuuden mittaus Polarin Active mittareilla. Voit tiedottaa asiasta mm. tällä kirjeellä tai tehdä oman. Vanhemmilta tarvitaan lupa lasten tietojen viemisestä Polar GoFit-palveluun.
 3. Kerää vanhempien luvalla saadut oppilaiden tiedot tähän excel-tiedostoon. Kopioi Excel omalle koneellesi ja täytä sen jälkeen.  JK6A1 on esimerkkilyhenne (Juhannuskylä 6 A, oppilas 1). Tee omalla koululle ja luokallesi sopiva lyhenne. Poista taulukon esimerkkityyppinä oleva Matti.
 4. Kirjaudu PolarGoFit palveluun sähköpostin kautta saamillasi tunnuksilla.
 5. Luo palvelussa luokallesi kurssi, kohdassa Kurssit -> LUO KURSSI. Tarkempi kuvallinen ohje tarvittaessa täältä
 6. Seuraavaksi TUO OPPILAIDEN tietoja. Eli klikkaa juurikin tuon nimisestä kohdasta ja tuo koneellesi tallentama excel-tiedosto, jossa oppilaiden tiedot on. Sen jälkeen LISÄÄT oppilaat listasta. Muista TALLENTAA.  (ohje tähän luo kurssi liitteessä)
 7. MUOKKAA KURSSIA kohdasta pääset tulostamaan oppilaiden tunnukset palveluun. Tulee PDF –listana. Jaa salasanat oppilaille ja kotiin vietäväksi.
 8. Laita PolarFlowLink-laite kiinni koneeseen ja määritetään mittari joka oppilaalle. Ohjelma neuvoo aika kivasti. Tämä kohta vaatii sen PolerWebSync –ohjelman, johon kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin PolarGoFit palveluunkin
 9. Sitten vaan rannekkeet käteen. Jokaisessa rannekkeessa lukee oppilaan nimi.

Käytön aikana

 1. Tiedot rannekkeista kannattaa purkaa n. 2 päivän välein. Avaa PolarGoFit ohjelma tunnuksillasi ja valitse sieltä teidän kurssi. Laita saamasi PolarFlowLink- laite koneeseen kiinni. Mene PolarWebSync ohjelmaan ja laita laitteen päälle yksi kello kerrallaan (järjestyksellä ei väliä). Kun tiedot on siirretty ohjelmaan pääsette rakentamaan omaa ACTIVARIUMIA ja oppilaat pääsevät omilla tunnuksillaan muokkaamaan omia kalojaan sekä rakentamaan maisemaa.
 2. Tietoja aktiivisuudesta pääsee katsomaan oman kurssin kohdalta. Kaavioita opettajan tunnuksella saa koko luokasta tai yksittäisistä oppilaista, viikon ajalta tai päivittäin jne. klikkaile vaihtoehtoja rohkeasti. Oppilaat näkevät omilla tunnuksillaan vain omat tietonsa. Kaavioita ja diagrammeja voi myös tulostaa, jos myöhemmin on tarkoitus esim. analysoida niitä tarkemmin.
 3. Mittareiden dataa kannattaa ladata palvelimeen 2-3 päivän välein, jotta tiedot ohjelmaan siirtyvät. Kurssi päättyy siihen päivään kun olet sen määrittänyt päättyväksi.

Ohjeita ja apua

 1. Polarin tekemä ohje oppilaalle.
 2. Polarin tekemä ohje opettajalle.
 3. Jakson alkuun PP (tallenna koneellesi ja muokkaa luokallesi sopivaksi)
 4. Jakson loppuun PP (tallenna ja muokkaa)

 

Polar A370 aktiivisuusrannekkeet

Käyttöönoton vaiheet:

 1. Tiedota vanhempia käyttöönotosta (Valmis viesti löytyy alta)
 2. Varaa tietokoneet luokan käyttöön ja varmista, että koneilla on PolarFlow -sync (Ohjeet alla)
 3. Alusta kellot oppilaiden kanssa tämän videon ohjeiden mukaan.

Vanhempien tiedottaminen

Ennen mittarien käyttöönottoa oppilaiden kanssa, tulee vanhemmille tiedottaa mittarien käytöstä. Se onnistuu tällä tiedotteella:

POLAR A370 VIESTI HUOLTAJILLE

Miten saan PolarFlow –sync. Ohjelman koulun tietokoneelle?

1. Pyydä atk-vastaavalta tietokoneiden numeroista lista 2. Lähetä se Tietoon tukikeskus@tampere.fi ja pyydä lisäämään kaikkiin koulun koneiden ohjelmistojakeluun Polar Flow sync. -ohjelma. 3. Ohjeista oppilaita lataamaan Polar Flow sync. Ohjelmistojakelusta (kuvake työpöydällä)

Valmista materiaalia Polarien kanss käytettäväksi:

https://lupaliikkua.blogit.tampere.fi/ideoita-ja-valmiita-tuotoksia/

Opastusvideoita kellojen käyttöön:

Kellon irrottaminen rannekkeesta ja lataaminen:

Kellon tehdasasetusten palauttaminen:

Kellon käyttöönotto puhelimella:

Kellon käyttöönotto tietokoneella: